HR-Actief 

Expertise in (dis)functioneren en (langdurig) verzuim  

Ervaringen

Een teamleider van de productie-afdeling meldde dat een medewerker al enkele dagen ziek was. Bij het telefonisch contact (in het kader van het verzuimbeleid) merkte de medewerker op dat hij niet kon aangeven wanneer hij genoeg hersteld zou zijn om weer te kunnen werken.

Op advies van Sylvia is de medewerker diezelfde middag uitgenodigd op kantoor voor een kop koffie. Tijdens dit gesprek, waar Sylvia als HR-professional bij aangesloten was, werd duidelijk dat de medewerker geen uitdaging meer zag in zijn werkzaamheden. Overeengekomen werd dat de werkgever en de werknemer in goed overleg middels een vaststellingsovereenkomst uit elkaar zouden gegaan.

De (ex)werknemer heeft inmiddels een nieuwe baan gevonden en de werkgever heeft een nieuwe, gemotiveerde, werknemer aangenomen. 
- HR manager, productiebedrijf - 

Omdat ik al een tijd niet goed in mijn vel zat op mijn werk in gesprek gekomen met Sylvia. Wat mij het meeste is bijgebleven is dat wanneer ik dit het meeste nodig had, ik sturing kreeg. Altijd vriendelijk en met oog voor mij als persoon, maar ook duidelijk hoe we nu verder zouden gaan. Dit werkte voor mij geweldig. Door haar enorme mensen kennis opende dit mijn ogen voor de volgende stap. De manier waarop de gesprekken met mij zijn gevoerd heeft er voor gezorgd dat ik verder kon.

- ex-werkneemster / administratieve functie -